Wat vindt zijn vrouw Kate daarvan? Dit is de opmerkelijke reden waarom prins William zijn trouwring nooit draagt

bron: Het Laatste Nieuws/Le Beau Monde
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kate Middleton verschijnt nooit zonder trouwring, maar de hand van prins William is altijd opvallend ‘kaal’. Toen William in 2011 trouwde met zijn vrouw Kate heeft hij ervoor gekozen om geen trouwring te dragen.

Waarom is dat zo? De reden is eenvoudig: William wil geen ring dragen omdat hij gewoon niet van sieraden dragen houdt, net zomin als zijn vader prins Charles. De bruiloft tussen Kate en William werd dan ook maar bezegeld met één ring. De twee hadden dit voor hun huwelijk al aangegeven. “Het stel wenst dit zo”, liet een woordvoerster van de Koninklijke familie destijds weten. “De prins houdt niet van juwelen. Het gaat om een persoonlijke voorkeur.”

William is trouwens niet de enige royal die geen trouwring draagt. Zijn vader prins Charles droeg ook geen trouwring nadat hij met prinses Diana in het huwelijk trad. En ook prinsen Philip (de echtgenoot van de Queen), Andrew en Edward verkiezen hun prinselijke zegelring boven het dragen van een trouwring. Kate Middleton gaat in elk geval helemaal akkoord met de beslissing van haar man om nooit een ring te dragen.