Nadert het einde? "België is onbestuurbaar geworden"

bron: RTBF
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Is België niet meer bestuurbaar? Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit. De situatie lijkt uitzichtloos en de signalen van de twee grootste partijen doen zeker niet het beste verhopen.

PS-voorzitter Di Rupo liet onmiddellijk na de bekendmaking dat N-VA, CD&V en Open VLD samen de Vlaamse regering zullen vormen, weten dat hij niet met deze drie partijen wil regeren op federaal niveau.

PS weigert trouwens in overleg te gaan met N-VA. De reden? De partij van Bart De Wever wil het confederalisme op tafel leggen waarbij het zwaartepunt verschuift naar de deelstaatregeringen.

Cieltje Van Achter, vice-voorzitter van N-VA, benadrukt dit nogmaals in een gesprek met RTBF. ""We zijn 80 dagen na de verkiezingen, we hebben slechts één vergadering gehad. De PS wil niet met ons praten, behalve dan de tweet van Elio Di Rupo."

"Voor ons is het duidelijk dat de twee grootste partijen uit elke regio met elkaar moeten praten. Ik zeg niet dat het ergens toe zal leiden, maar we moeten tenminste met elkaar praten."

"Voor mij is het duidelijk: België is onbestuurbaar geworden. We hebben hervormingen en confederalisme nodig."