We krijgen een erg wisselvallige dag, maar er is zomerweer op komst: 'Vanaf dan weer 25 graden en meer'

bron: KMI
door: PMN
Het zal vandaag een erg wisselvallige feestdag worden. Het goede nieuws is dat er beter weer in de lucht hangt.

Vanmorgen is het zwaarbewolkt met nog kans op wat motregen of een bui. Na de middag wordt het overal gedeeltelijk bewolkt en in het centrum en het oosten neemt de kans op enkele plaatselijke buien opnieuw toe. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten. De temperaturen schommelen tussen de 17 en 22 graden.

Morgen wordt het een vrij mooi dag met opklaringen en wolkenvelden. Maxima tussen 18 en 20 graden in de Ardennen en tussen 21 en 23 graden in de andere streken. Er komt een matige wind opzetten. In de loop van de avond kunnen de eerste regendruppels vallen aan de kust. Vrijdagnacht in de rest van het land.

In het weekend krijgen we perioden met regen. De temperatuur raakt niet verder meer dan 20 graden. Begin volgende week is er al beter weer op komst. Dan wordt het droger en zonniger. De maxima schommelen tussen de 15 en 20 graden.

Het KMI bekeek ook al het weer op lange termijn. Daaruit blijkt dat we rustiger en zachter weer krijgen. Vanaf zaterdag 24 augustus krijgen we zelfs opnieuw zomerse temperaturen van 25 graden en meer. 

Tags kmi regen wind