Vrouw wordt wakker met stijve nek, maar daarna verandert haar leven in een nachtmerrie: "Die aandoening is uiterst zeldzaam"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
In Groot-Brittannië heeft een jonge vrouw myelitis transversa opgelopen. Zo'n drie jaar geleden werd ze wakker met een stijve nek, maar naarmate de dag vorderde kon ze minder en minder bewegingen maken met haar lichaamsdelen. Uiteindelijk is ze verlamd geraakt.

Ze had snel door dat er iets niet pluis was. "Ik werd wakker met een stijve nek en daarna begonnen mijn armen pijn te doen en kon ik bijna niet ademhalen. Ik voelde dat er iets niet juist was."

Naarmate de dag vorderde werd het erger en erger. "Ik kon niet meer op mijn benen staan. ze vroegen in het ziekenhuis zelfs of ik drugs had gepakt", vertelt ze in een interview. Uiteindelijk was de diagnose myelitis transversa. Dat is een zeer zeldzame aandoening aan het ruggenmerg. 

Revalidatie

Nu is de vrouw nog steeds aan het revalideren. Eén derde van de mensen met deze ziekte blijft in een rolstoel zitten, maar ze werkt hard aan een terugkeer.  Ze krijgt zo'n 7 uur per dag speciale zorg. Dat meldt Het Laatste Nieuws