Arbeiders van groendienst in Zellik doen schrikwekkende ontdekking wanneer ze peuter over straat zien lopen

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Arbeiders van de groendienst van de gemeente Asse vonden zijn goed geschrokken. Ze zagen een peuter op sokjes over straat lopen.

Het jongetje was blijkbaar aan de aandacht ontsnapt. Het leidde tot een levensgevaarlijke situatie. De peuter liep alleen op zijn sokjes over straat.

Gelukkig waren de arbeiders van de groendienst in de buurt en reageerden ze alert. Ze deden wel een schrikwekkende ontdekking want toen ze het kindje naar de dichstbijzijnde kinderopvang brachten, bleek daar niemand vermist te zijn, meldt De Standaard.

Kinderopvang
Toen via de dienst voor onthaalouders van het OCMW Asse de juiste kinderopvang werd gecontacteerd, moest die onmiddellijk de deuren sluiten. De kinderopvang blijft nog voor de rest van de week dicht. Kind en Gezin en het gemeentebestuur willen eerste de hele zaak analyseren.

Vorige maand was er nog een gelijkaardig voorval in Tongeren. Daar is de crèche inmiddels weer open. "De organisator heeft de nodige maatregelen genomen om herhaling te vermijden", zegt Kind en Gezin. "We volgen dit verder van nabij op, onder meer via bezoeken ter plaatse."