Kandidaat-voorzitter van SP.A, Hannes De Reu, trekt fors besluit over startnota van De Wever

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Hannes De Reu wil John Crombez opvolgen als voorzitter van SP.A. De Reu stelde zich dan ook kandidaat.

Hannes De Reu is niet mals voor John Crombez. Zo haalt hij uit naar Crombez als het over de decumul gaat. "Ik vind dat een goede maatregel. Maar hij is door John zeer strikt toegepast, behalve voor zichzelf. Hij heeft de allereerste uitzondering gevraagd en gekregen. Dan ben je niet geloofwaardig”, is De Reu duidelijk in Het Laatste Nieuws.

"Het is duidelijk dat we een nieuw profiel nodig hebben als voorzitter. Ik stel me kandidaat omdat ik verandering wil ten opzichte van de afgelopen vijf jaar. John reed een zeer goed parcours als staatssecretaris. Het geloof was er dat hij met dat profiel als voorzitter zou kunnen schitteren. Als we terugkijken, is hij niet de juiste persoon geweest. We hebben iemand nodig met een visie die kan begeesteren. Helaas heeft John dat niet."

De Reu laat zich ook uit over de startnota van Bart De Wever. “Als je de kans hebt om het verschil te maken, moet je dat doen. En dat is nu eenmaal in een regering. Maar ik zie niet in hoe we onze noodzakelijke hervormingen nog in de startnota van informateur Bart De Wever zouden kunnen inpassen. Daar staan dingen in die voor ons toch heel moeilijk liggen. De kloof is te groot."