Moslimkoppel volledig in shock nadat ze tegengehouden werden door agenten: “Ze vroegen mijn vrouw zelfs om dit te doen met haar hijab, ze heeft nu een trauma”

bron: Metro
door: PMN
Een moslimkoppel beleefde de schrik van hun leven. Ze werden door speciaal opgeleide agenten voor het bestrijden van terrorisme tegengehouden op de luchthaven van Heathrow.

Het moslimkoppel werd vijf uur lang ondervraagd. Volgens een speciale wet in het Verenigd Koninkrijk kunnen agenten verdachten aan de grens ondervragen. Ze kunnen hen in totaal zes uur lang vasthouden. De verdachten moeten dan alles afgeven, vingerafdrukken laten nemen en DNA laten uitvoeren.

De 35-jarige Mohamed kwam met zijn vrouw net terug van een bedevaart. Bij aankomst werden ze door de agenten tegengehouden en meegenomen voor verhoor. “Mijn vrouw en ik werden gescheiden”, vertelt Mohamed aan Metro. “Daarna stelden ze mij vragen over Donald Trump en hoe ik mij voelde bij de aanslagen in Manchester.”

“Het was helemaal niet leuk. Ik vind dit discriminerend en islamfoob. Mijn vrouw werd zelfs gevraagd om haar hijab af te zetten. Zo konden de agenten haar gezicht fotograferen. Ze was helemaal overstuur toen we thuiskwamen. Dat ze haar hijab zonder reden moest afzetten maakte haar bang. Voor haar is dat een trauma.”

Mohamed en zijn vrouw werden uiteindelijk wel vrijgelaten en niets ten laste gelegd. “De agenten hebben zich verontschuldigd voor het ongemak. Het is gewoon te belachelijk voor woorden."