Alexa (2) trekt met tante en grootmoeder naar shoppingcenter: Kleuter overleeft het niet

bron: The Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: The Daily Mail
Een familie uit Illinois, in de Verenigde Staten, is in diepe rouw. Ze rouwen om het verlies van de tweejarige Alexandra ,,Alexa" Martinez.

Alexa was samen met haar tante en grootmoeder naar een winkelcentrum in Chicago getrokken. De kleuter moet op een bepaald moment aan de aandacht van de tante en de grootmoeder zijn ontsnapt.

Alexa was te vinden in een schoenenwinkel, waar ze met vier andere kinderen aan het spelen was. Maar toen liep het fout. Alexa klom naar boven met als een gevolg dat een grote display van de winkel naar beneden viel.

De display raakte onvermijdelijk ook Alexa. Ze werd dodelijk getroffen. Iedereen is geschokt en in diepe rouw. De winkelverantwoordelijke heeft zijn oprechte medeleven betuigt aan de familie. De winkel bleef ook de rest van de dag dicht voor onderzoek.

Politiecommissaris Tim McCarthy kreeg de moeilijke taak om de pers in te lichten. Hij was erg aangedaan om de persconferentie en kon zijn tranen maar moeilijk de baas. “Dit is één van de ergste dingen die je als agent kan meemaken”, citeert The Daily Mail hem. “Er is niet zo tragisch als de dood van een kind.”

McCarthy doet dan ook een dringende oproep. “Als je met de kinderen op stap gaat, verlies hen dan niet uit het oog. Let goed op je kinderen!"