Oproep premier Michel zet kwaad bloed bij N-VA

bron: De Zevende Dag
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Uittredend premier Charles Michel riep dit weekend op om geen tijd te verliezen en snel een regering te vormen. Valerie Van Peel, volksvertegenwoordiger van N-VA, reageert bijzonder boos op deze oproep.

"Hoe gemakkelijk is dit? Hij weet ook heel goed wat er nodig is. Dat weet men in Franstalige België soms beter dan men laat uitschijnen. Men weet dat men structureel zaken moet veranderen, maar men wil niet die politicus zijn die dat in Franstalig België zegt", aldus Valerie Van Peel in De Zevende Dag.

Alsof het zo simpel is. Daar word ik kwaad van.

"Op het moment dat je vertrekt even zeggen: 'Maak snel een regering en het is allemaal opgelost'. Alsof het zo simpel is. Daar word ik kwaad van. Het gaat niet over een snelle regeringsvorming, maar over het palet dat op tafel moet liggen. Dat is een heel moeilijke zaak."

"Natuurlijk zijn er wel heel wat externe factoren waardoor je onder druk staat om snel iets te doen, maar wij staan onder druk om ditmaal niet opnieuw de Belgische compromis te gaan maken waar je de illusie geeft dat je het gaat oplossen, maar over 5 jaar nog veel slechter staat."