"Belastingbetaler moet wagen als statussymbool niet financieren"

bron: De Zevende Dag
door: BMO
Afbeelding bron: Photonews
Meyrem Almaci heeft duidelijkheid geschept in het verhaal van de salariswagens. Groen wil een einde aan het fiscale voordeel maken, maar in een uitfasering met de loonfiscaliteit waarbij mensen netto meer overhouden.

"De salariswagens moeten weg omwille van de verkeersproblemen, de luchtkwaliteit en ook omdat het sociaal onrechtvaardig is. Vandaag is er fiscaal een supervoordeel voor een kleine groep mensen."

"Het is niet de schuld van mensen die een salariswagen hebben dat het systeem bestaat. Het is nu onze verantwoordelijkheid om uit dat systeem te gaan", aldus de voorzitster van Groen in De Zevende Dag.

Belastingbetaler moet de luxe van een dure SUV niet meer financieren

"Er zal een groep zijn, namelijk diegenen die vandaag een wagen hebben als een statussymbool. We willen dat zij naar hun werk kunnen gaan, maar we hoeven de luxe die daarmee gepaard gaat via het fiscale voordeel van een dure SUV als belastingbetaler niet meer te financieren."

"Ik vind dat eerlijk naar die mensen toe als je dat doet in een uitfasering met de loonfiscaliteit waarbij ze netto meer overhouden."