Koranscholen ook probleem in België: "Homo's moeten branden in de hel" & "Kinderen geïndoctrineerd met wreedheden van sharia"

bron: Radio1
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Er is opschudding in Nederland na een reportage over salafistische koranscholen. Ook in België bestaat hier een probleem mee. Dat legt Zuhal Demir (N-VA) uit in een gesprek met Radio1.

"Ik was niet verbaasd bij het zien van de reportage omdat ik ook in Limburg zie dat de koranscholen als paddestoelen uit de grond schieten en meermaals hebben leerkrachten mij daarvoor gewaarschuwd. Ze zeggen dat ze kinderen van de tweede, derde generatie alles proberen bij te brengen."

"In het weekend gaat een deel van die klasjes naar de koranscholen en dan vertellen ze maandag: 'Mevrouw, homo's moeten branden in de hel. Mensen die een andere godsdienst hebben zijn afvallig'. Die leerkrachten zitten met de handen in het haar en hebben mij al vaak voor die problematiek gewaarschuwd."

"Het is ook geen toeval dat religieus extremisme zich richt op de allerkleinsten en dat meisjes steeds vroeger worden gesluierd en dat kinderen na schooltijd worden geïndoctrineerd met de wreedheid van de sharia."