Tom Van Grieken spreekt klare taal tegen Bart De Wever: “Je hebt verloren, dus we gaan zoiets niet doen"

bron: VRT
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang wordt volgens een recente peiling opnieuw de grootste partij van het land. De partij stijgt opnieuw naar historische hoogte.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hoopt dat de gesprekken die hij voerde met Bart De Wever (N-VA) niet voor niets zijn geweest. 

“Ik hoop dat de gesprekken die Bart De Wever en ik gehad hebben doorsijpelen in het regeerakkoord. Mocht dat niet het geval zijn gaat hij plat op de buik voor CD&V en Open Vld”, merkt Tom Van Grieken op bij VRT. 

“In dat geval beloof ik u dat De Wever niet alleen een handtekening zet onder een regeerakkoord, maar ook onder een volgende verkiezingsnederlaag.”

Goede raad of niet?
“We willen in 2024 de grootste partij van het land worden. Als wij de informateur hebben, delen wij de kaarten. Er kan met het Vlaams Belang enkel verandering brengen. De kiezer pikt het niet dat de traditionele partijen gewoon blijven verder doen.”

Bart De Wever zei over het Vlaams Belang dat ze moeten stoppen met hun propagandamachine. “Ik wil altijd wel luisteren naar goede raad. Als ik kijk naar de afgelopen verkiezingen, zijn wij beloond geweest en zij niet. Ik ben niet van plan om onze stijl te veranderen. Wij respecteren onze kiezers en principes."