Jean-Marie Dedecker kan zijn oren amper geloven als hij deze politicus hoort praten: “Wat een leugen, die is zeker straalbezopen”

bron: De Tijd/Focus/W-TV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker is niet te spreken over een uitspraak van een politicus. Hij haalt dan ook stevig uit.

Uittredend commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verblijft elk jaar enkele dagen in Middelkerke, de gemeente van Jean-Marie Dedecker. "Dertig jaar geleden kon ik bij de slager of de bakker gerust iets in het Frans bestellen. Vandaag wordt dat niet meer geaccepteerd, dus spreek ik Duits", zegt Juncker in De Tijd en L'Echo. "België zou het model kunnen zijn voor een geslaagd samenwonen. Helaas is dat niet het geval. Ik heb nog nooit een Belg ontmoet die trots is op zijn land."

Jean-Marie Dedecker kan zijn oren amper geloven als hij dit leest. Wat een leugen. Was hij opnieuw straalbezopen misschien? Ik schrijf hem een officiële brief en vraag of ik in het Groothertogdom Luxemburg een halve kilo ‘paté’ kan bestellen in het Vlaams. Aan onze kust is iedereen welkom.” 

“In Middelkerke hebben we een leger aan Walen als tweedeverblijvers. Daar hebben wij geen last mee. Enkel met die van Charleroi die hier komen voor een uitkering. Voor de rest is het hier een overrompeling. Met Leffingeleuren en het Landbouwweekend is het dit weekend over de koppen lopen."

Tags