Kandidaat-voorzitter bij Sp.a heeft al meteen glasheldere boodschap: “Wie zich daar niet aan houdt, kan vertrekken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau doet een gooi naar het voorzitterschap bij Sp.a. De 26-jarige wil de partij uit het slop trekken.

Conner Rousseau (Sp.a) wil het totaal anders gaan doen. "Ik ga u een frappant voorbeeld geven. In de partij zijn er meer mensen die zich buigen over het aantal benodigde Atoma-schriftjes dan over sociale media. Als we nieuwe mensen willen verleiden, moeten we ook die kanalen bespelen. En dat gaat alleen maar als je een voorzitter hebt die daarop aanstuurt", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Ik wil ook de stemprocedures hervormen. Als lid word je ingedeeld in een afdeling die twee of drie stemmen krijgt. Maar hoe overtuig je dan een nieuwe militant die zin heeft om zich te geven voor de partij? Hij of zij mag niet meestemmen vandaag. Ik wil daarom één stem per lid invoeren - ook als je niet aanwezig kan zijn op een congres."

"Die kan vertrekken"
Rousseau weet wat hij wil. “Op tafel ligt ons waardenkader: vrijheid, gelijkheid, solidariteit en wederkerigheid. Binnen dat kader vraag ik iedereen oplossingen voor de samenleving, zonder taboes. Zo betrek je iedereen bij de partij.” 

“En dan hak je knopen door en bepaal je de lijn. Van Brugge tot Leuven vertel je dan hetzelfde verhaal. En de voorzitter waakt daarover. Het eindpunt is een duidelijke en gedragen visie en een scherpere communicatie. Wie zich daar niet aan houdt, kan vertrekken."