Buurtbewoners Beveren zitten met gemengde gevoelens over nieuw asielcentrum: “Degoutant, de mensen moet dit gaan doen want we zijn veel te braaf”

bron: TV-Oost
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Fedasil besliste om in het centrum van Beveren een nieuw noodopvangcentrum te openen. Het zorgt voor gemengde gevoelens bij de buurtbewoners.

De meeste buurtbewoners hebben er geen probleem mee dat het asielcentrum er komt. De voorwaarde is wel dat het asielcentrum niet voor overlast zal zorgen.

Tussen 6 uur ‘s ochtends en middernacht mogen de asielzoekers binnen en buiten wanneer ze maar wil nemen. “Voor mij is iedereen hier welkom”, merkt een buurtbewoonster op bij TV-Oost. “Maar het moet wel binnen de perken blijven.”

Een andere buurtbewoner denkt er wel anders over. “Op lange termijn zal dit geen probleem vormen, maar op korte termijn wel. Het kan angst veroorzaken bij de bevolking voor overlast of zelfs misdaden. Het valt meestal nogal mee, hoor. “

Buurtbewoonster Anita wil liever geen opvangcentrum in Beveren. “Het is degoutant”, zegt ze. “En ik wil dat ook benadrukken. De mensen moeten daar echt tegen protesteren. En meer dan protesteren want we zijn allemaal veel te braaf."