Woeste prins Harry grijpt in nadat kranten zijn voicemail hackten

bron: HLN/NOS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Britse prins Harry heeft de uitgevers van de Britse tabloids The Sun en Daily Mirror aangeklaagd omdat de kranten zijn smartphone zouden hebben gehackt. Zo werden op een illegale manier persoonlijke voicemails van de hertog onderschept. Passages daaruit werden vervolgens in publicaties gebruikt, aldus de prins.

Details erover zijn niet bekendgemaakt, maar een woordvoerder van de prins bevestigt dat de aanklacht is ingediend. De uitgevers wisten dat de prins woest is, maar nog niet dat hij ze daadwerkelijk voor de rechter zou slepen. Om welke voicemails van Harry het gaat is onbekend. Ook is onduidelijk uit welk jaar ze zijn.

Het is niet de eerste keer dat de Britse royals het slachtoffer werden van telefoonhacking. Ook de mobieltje van Kate werd gehackt door medewerkers van de tabloid News of the World. Het afluisterschandaal leidde uiteindelijk tot de opheffing van de tabloid.

Prins Harry is deze week de strijd aangegaan met de Britse roddelpers, waarmee hij al jaren op gespannen voet leeft. Afgelopen dinsdag kondigde hij ook al een zaak aan tegen The Mail on Sunday omdat de krant een privébrief van zijn vrouw Meghan Markle aan haar vader had gepubliceerd.