Nederlandse verkeersregelaar in elkaar geslagen en aangereden door Belgische automobilist: "En ik krijg de schuld"

bron: AD
door: PMN
Jim Van Kooten maakte iets vreselijks mee. De verkeersregelaar werd in elkaar geslagen en aangereden voor de ogen van zijn dochtertje.

Jim Van Kooten is een professionele verkeersregelaar. De Nederlander wilde zondag een automobilist tegenhouden op de rotonde bij de Dorpsstraat richting de N69 bij Valkenswaard. Er werd daar aan de weg gewerkt en dus kon je die niet nemen.

“Maar die man wilde absoluut doorrijden”, doet Jim zijn verhaal in AD. “Hij dacht dat er op zondag geen mensen aan het werk zouden zijn, maar dat waren ze wel. Ik heb hem heel netjes te woord gestaan. ‘Wilt u een wegwerker doodrijden?’, vroeg ik daarna nog.

Belgische nummerplaat
De auto met Belgische nummerplaat wilde niet luisteren en gaf plankgas. De bestuurder reed over de voet van Jim. Daarna viel de verkeersregelaar op de spiegel van de automobilist.

"De spiegel was al stuk. Maar hij probeerde mij daarvan de schuld te geven. Moet je je voorstellen: hij rijdt mij aan en geeft daarna mij de schuld van schade aan zijn auto.’’

De allichte razende Belgische automobilist gaf Jim daarna nog een harde klap op zijn borst. Een tweede klap op zijn hoofd kon Jim afwenden. De dader is nog steeds op de vlucht. Jim zal na het incident een tijdje moeten rusten.