Vandalen richten gigantische ravage aan op kermis in Noorderwijk: Zeer slecht nieuws over de dader(s)

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Vandalen hebben een enorme ravage aangericht op de kermis in Noorderwijk, bij Herentals. Uit een attractie waren zelfs de veiligheidspennen verwijderd.

Het is één grote ravage die de vandalen achterlieten. Aan de kinderpaardenmolen was de staartvleugel van een vliegtuigje flink beschadigd, bij het eendjesviskraam was met een scherp voorwerp een kras in de lak van de wagen gemaakt en bij de grote botsauto's had iemand het nodig gevonden om in het rond te plassen.

Bij de attractie met vliegtuigjes voor kinderen waren zelfs de veiligheidspennen verwijderd en er waren ook toestellen beschadigd. “Ik ga niet beweren dat het vliegtuigje dan losgekomen zou zijn tijdens het draaien, maar het is niet uitgesloten. Daar is het tenslotte een veiligheidspen voor”, zegt de uitbater bij Het Nieuwsblad. 

"Zeiken in botsauto's is beneden alle peil"
“Dit is geen kattenkwaad meer, dit is gevaarlijk en ronduit respectloos. Wij proberen er met ons werk een feest voor iedereen van te maken, zodat groot en klein enkele uurtjes plezier beleven. En dan heb je mensen die de sfeer zo verpesten. Sorry voor het taalgebruik, maar ik heb er geen andere woorden voor: in de botsauto's staan zeiken, is beneden alle peil.”

De daders zijn nog steeds spoorloos. De kermisuitbaters doen daarom een oproep naar de inwoners van Noorderwijk. “Als iemand iets gezien of gehoord zou hebben, willen we vragen om contact op te nemen. Dit zijn stuk voor stuk dure reparaties."