Tienterrorist uit Antwerpen krijgt fikse celstraf na aanval en moet schadevergoeding betalen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De correctionele rechtbank van Antwerpen toonde geen medelijden met tienerterrorist Siraj El M. Hij kreeg een effectieve gevangenisstraf.

Op 24 februari van dit jaar liep een ruzie in de hal van een appartementsgebouw op het Pastoor Holthofplein in Deurne volledig uit de hand. De reden was dat de buurvrouw een opmerking maakte over een step die rondslingerde.

Iza De H., partner van hoofdverdachte Siraj El M., ging buurbrouw Tanja Leiers te lijf. Leiers, op dat moment zwanger, kreeg de step in haar buik gegooid. Het Nieuwsblad schrijft dat ze zich verweerde en de hoofddoek van de vrouw haar hoofd trok. Daarna vluchtte ze weg.

Karatetrap
Maar de geradicaliseerde vrouw ging haar man halen. Hij kwam met zijn 'bende' aan op het moment dat twee ambulanciers aan het werken waren om Leiers te verzorgen. De ambulanciers werden meteen belaagd en waren niet meer in staat om de buurvrouw verder te verzorgen. Siraj viel daarop Leiers aan met een karatetrap in haar buik. Het slachtoffer werd daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Leiers is intussen bevallen van een gezonde baby. Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van twee jaar voor de tienerterrorist. De rechter vond te licht en gaf hem een gevangenisstraf van drie jaar effectief. Hij moet ook een schadevergoeding van 2.794,69 euro betalen. De vrouw van Siraj kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden.

Tags deurne