Tom Van Grieken kan het nauwelijks geloven: "En met die fraudeurs wil De Wever wel samenwerken"

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tom Van Grieken is met Vlaams Belang de grote winnaar van de verkiezingen van 26 mei. Al mag zijn partij niet deelnemen aan de Vlaamse regering.

Nu de Vlaamse en Waalse regering er is, kan men zich nu focussen op de federale. Het wordt een moeilijke puzzel, maar de meeste partijen willen dat N-VA en PS samen een regering vormen. "Dat zou een ramp zijn voor België", merkt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op in Humo. "De N-VA moet groot genoeg blijven. Ze moet CD&V en Open VLD van het bord spelen, en dat ze het best samen met ons in de oppositie."

Van Grieken deelt ook een sneer uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA). "Ik ben benieuwd of hij zijn partij in 2024 nog in het gareel kan houden na een nieuwe verkiezingsnederlaag. Niet alles wat hij zegt, is nog heilig. Ook intern heeft hij krediet verloren door zijn communuataire programma in Antwerpen op te geven en met de socialisten te besturen. Dat is niet de kracht van verandering waarop zijn achterban zit te wachten."

"Ik vind ook dat Bart De Wever met twee maten en gewichten werkt. Hij verwijt mij dat ik samenwerk met figuren als Filip Dewinter en Dries Van Langenhove. Maar Open VLD gedoogt nog altijd fraudeurs als Geert Versnick en Karel De Gucht. Daar wil De Wever dan wel mee samenwerken."