Hilde Crevits openhartig: “Veel liever hem gezien als minister-president dan Jambon”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De nieuwe Vlaamse regering Jambon I heeft een woelige start achter de rug. Het kreeg al heel wat kritiek te slikken van de oppositie.

Hilde Crevits (CD&V) is in die nieuwe Vlaamse regering minister van Werk, Economie, Innovatie, Landbouw etcetera. Minister-president Jan Jambon (N-VA) beet al stevig van zich af.

“Jan is niet de enige met een stevig temperament. Ik zie in deze regering wel meer karakters met een gezonde geldingsdrang. Maar dat is goéd”, stelt Hilde Crevits (CD&V) vast in Het Laatste Nieuws. 

“De vorige Vlaamse regering kreeg geregeld te horen dat ze te weinig uit de verf kwam. Dat zal nu niet het probleem zijn. De essentie is dat N-VA, CD&V en Open Vld zich alle drie goed voelen in deze regering. Mijn partij heeft er geen problemen mee dat de regering-Jambon strenger wil zijn voor nieuwkomers. Daar staan wij achter, zolang het geen mensen pesten wordt."

Al had Crevits veel liever Bart De Wever (N-VA) gezien als minister-president van deze regering. "Ja. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Ik vond de discussies met De Wever tijdens de campagne best wel verrijkend. Maar N-VA heeft beslist om Jan Jambon het veld in te sturen. Dat is een verdedigbare keuze. Ze stoort me niet."