Tom Waes reageert voor het eerst op het spoorloopincident: “Dit frustreert mij”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Eerder deze week kwamen Tom Waes en kledingketen ZEB onder vuur te liggen door een promofoto waarop te zien is hoe de tv-presentator over treinsporen loopt. Kan niet, vond spoorwegbeheerder Infrabel.

Eerder deze week kwamen Tom Waes en kledingketen ZEB onder vuur te liggen door een promofoto waarop te zien is hoe de tv-presentator over treinsporen loopt. Infrabel vond dit niet kunnen. Eerder kreeg ook Karen Damen eenzelfde reactie toen zij een foto deelde die genomen werd op een verlaten spoorweg.

“Die foto op zich is inderdaad een fout signaal”, geeft Tom Waes nu toe. “Maar ter nuance, die foto is getrokken in Noorwegen, op een spoorweg waar één keer per uur een toeristisch boemeltreintje tegen vijf per uur omhoog reed. En we wisten exact wanneer de trein ging komen. Maar los daarvan was het een fout voorbeeld”, aldus de televisiemaker.

Toch stoort hij zich aan de werkwijze van Infrabel, weet Het Laatste Nieuws. “Ze hadden mij eerst moeten bellen”, vindt Tom. “Er is een soort beleefdheid, een soort etiquette die overgeslagen wordt. Bel mij, bel ZEB, maar bel niet als eerste naar de pers. Dat frustreert mij.”

Tags tom waes