België gaat vier F16’s en bijna 100 militairen inzetten: “Nodig om heropflakkering van IS tegen te gaan”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ons land gaat in de strijd tegen IS nog eens vier F16’s inzetten en bijna 100 militairen. Zo komt ons land tegemoet aan de vraag van de Verenigde Staten.

Vanaf oktober stuurt ons land F-16-gevechtsvliegtuigen en een detachement van 95 Belgische militairen naar Jordanië. Ze zullen deel uitmaken van de operatie “Inherent Resolve” van de internationale coalitie tegen Islamitische Staat. Dat besliste minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin (MR).

België stuurde al tweemaal eerder gevechtsvliegtuigen naar de regio. De Verenigde Staten drongen al sinds begin oktober van vorig jaar aan voor een grotere militaire inzet van ons land. Volgens Defensie is dit nodig om een heropflakkering van IS tegen te gaan.

“België beantwoordt zo een duidelijke vraag om steun van Irak in de strijd tegen Daech. Het engagement van België kadert in de resolutie 2249 van de VN-Veiligheidsraad van 2015 die verwijst naar de globale dreiging die Daech betekent voor de internationale vrede en veiligheid”, stelt Goffin in een mededeling.

Tags is