Filip Dewinter moedigt betogers aan: "Het is gedaan met monddood gemaakt te worden"

bron: ATV
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
SOS Democratie vindt dat onze democratie in gevaar is. De organisatie krijgt alle steun van Vlaams Belang. Sympathisanten en leden van de organisatie kwamen deze middag in Antwerpen samen om te betogen tegen de regering.

Op de Groenplaats in Antwerpen protesteerden deze middag de mensen van SOS Democratie. Dat is een organisatie die tegen het cordon sanitaire is. Ze vinden dat hun stem niet heeft geteld bij de vorming van de nieuwe Vlaamse regering. 

"De verliezers zijn de winnaars en de winnaars zijn de verliezers", klinkt het bij de vereniging. Daarmee doelt SOS Democratie op de uitstekende uitslagen van Vlaams Belang bij de verkiezingen in mei. Ze willen elke derde zondag van de maand actie voeren.

Dat vinden Vlaams Belang-kopstukken Filip Dewinter en Tom Van Grieken uitstekend. Zo zette Dewinter een filmpje op Twitter waarop te zien is dat hij deze middag een speech gaf. Daarin vertelde hij dat 800.000 duizend kiezers zich uitgesloten voelden, gediscrimineerd en monddood gemaakt worden. Ook feliciteert hij de organisatie voor het verloop van de betoging.