Ouders van ACV-loketbediende die door Pool werd doodgeschoten radeloos: “En dan gaat één of andere gekke psychiater zoiets beslissen over de dader”

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
De ouders van Sara Van Passel zijn bijzonder ontgoocheld over het gerecht. Hun dochter werd twee jaar doodgeschoten door een Pool.

Sara Van Passel was aan het werk op het ACV-kantoor in Diest. Ze werd door een Pool doodgeschoten. Die vond dat hij te weinig hulp had gekregen van de vakbond.

De rechtbank oordeelde dat de Pool ontoerekeningsvatbaar is. De kans is groot dat hij binnen enkele jaren dus vrij kan komen. De ouders van Sara vinden dit niet kunnen. Zij zeggen dat het onderzoek niet goed gevoerd is.

De ouders vinden dat de man handelde met voorbedachten rade. De voorbije jaren gingen ze al verschillende keren in beroep. Het Hof Van Cassatie besloot vorige week om dit te verwerken waardoor de Pool niet naar Assisen moet. De ouders kunnen ook niet meer in beroep gaan tegen die beslissing.

“Ik hoop dat ik binnen drie jaar niet moet horen dat hij vrij rondloopt”, zegt moeder Marleen Fobelets aan ROB-TV. “En dat dan alleen maar omdat één of andere gekke psychiater beslist heeft dat de man weer kan functioneren in de maatschappij. Ze moeten hun verantwoordelijkheid nemen.”

“We zijn heel erg ontgoocheld in justitie”, gaat vader Jos Van Passel verder. “Justitie bestaat niet meer voor mij. Ik heb daar totaal geen vertrouwen meer in.”