"We zijn na Frankrijk het land met het grootste overheidsbeslag. Gaan we dat nu nog eens verhogen?"

bron: De Zevende Dag
door: MRO
Hoe geraakt België ooit nog aan een nieuwe federale regering? De kloof tussen PS en N-VA is gigantisch en er zijn amper andere oplossingen mogelijk. Voormalig preformateur Geert Bourgeois (N-VA) ziet de plannen van PS absoluut niet zitten.

"Er was de schijn gewekt dat we op een zucht van een regeerakkoord stonden. Op menselijk vlak gingen de contacten goed, maar toen het over de inhoud ging, dan zag je dat er een wereld van verschil is en dat de oplossingen die de PS wil echt slecht zijn."

Magnette heeft nu de opdracht als informateur gekregen van de koning. "Als je zegt dat je zelf met teksten gaat komen, dan speel je toch een beetje formateur", merkt Bourgeois fijntjes op. "Het is niet zomaar een regering die je vormt, het moet een programma zijn dat ons weghaalt uit de miserie waarin we nu zitten."

"We zitten met een groot begrotingstekort, meer mensen die aan het werk moeten en dan komt de PS met het verhaal dat ze 8 miljard willen uitgeven. We zijn na Frankrijk het land met het grootste overheidsbeslag. Gaan we dat nu nog eens verhogen?"

"Wij zeggen dat we de begroting in evenwicht moeten krijgen en een perspectief moeten geven aan de Vlamingen. Zij zeggen laat de hervormingen rusten en we gaan minder werken voor hetzelfde geld."