Lindsay (13) op walgelijke manier in elkaar geslagen op school: “En toen begon ook nog eens mijn hoofd te bloeden”

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
In het Stedelijk Lyceum in Merksem gebeurde er een verschrikkelijk incident. Een 13-jarig meisje werd zwaar toegetakeld. Intussen werd alles ook nog eens gefilmd.

Het filmpje van de agressie wordt massaal gedeeld op de sociale media. Het meisje kreeg verschillende trappen in haar gezicht terwijl ze weerloos op de grond lag. Er is niemand van de medeleerlingen die ingrijpt.

“Ik kon mij gewoon niet verweren”, blikt een zeer aangeslagen slachtoffer Lindsay Neeter terug op het incident bij ATV. “Ik durfde niet eens meer mijn ogen opendoen. Twee meisjes hebben geholpen en toen ben ik kunnen rechtstaan. Maar toen begonnen ze aan mijn haar te trekken en begon mijn hoofd te bloeden.”

Na het incident belde de school naar mama Nelly. Die was geschokt toen ze op school toekwam. Nergens zag ze de politie of een ambulance staan. “Het was het minste wat de school had kunnen doen”, zegt ze. “Al ben ik op één manier opgelucht want dit had veel erger kunnen aflopen. Lindsay heeft kneuzingen aan de ribben, kneuzingen aan de wervel, een hersenschudding, maar wat ze mentaal meegemaakt heeft, weten we niet. Ze is voor het leven gekwetst.”

Lindsay heeft ook nog een belangrijke boodschap: “Als je dit ziet gebeuren, sta niet te kijken en zeker niet te filmen. Ga snel hulp vragen!”

Mama Nelly heeft vandaag een afspraak met de schooldirectie. Al vreest ze dat de daders enkel maar een schorsing van enkele dagen zullen krijgen en Lindsay toch nog van school zal moeten veranderen.