Parket heeft drastisch besluit genomen na brand in asielcentrum Bilzen: ‘Maximum een jaar de cel in en daar blijft het niet bij’

bron: TV-Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
In de nacht van Wapenstilstand was er brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Bilzen. Dat zou normaal gezien opengaan in december, maar door de brand is dat niet meer mogelijk.

De politie is nog steeds op zoek naar de dader(s). Het gaat alvast starten met het hangen van camera’s. “Men verzet zich tegen het asielcentrum door het feit dat het overlast brengt”, reageert burgemeester Johan Sauwens bij TV-Limburg. “Dit is een extreme vorm van overlast die we nu meemaken als daad van verzet. We moeten zien dat we daar niet te ver in gaan.”

“We zijn echt geschrokken van deze brandstichting. Er is een grens overschreden. Ik begrijp dat er onrust is, maar dit wil niemand. Er zijn stappen gezet om de schade zo groot mogelijk te maken en dat is hen gelukt.”

Het Parket van Limburg is ook een onderzoek gestart naar de racistische reacties en filmpjes op de sociale media. Wie het Parket vervolgt, riskeert een celstraf tot maximum één jaar en een geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro.