Spanningen tussen Paul Magnette en Bart De Wever lopen hoog op: “Wil je vertrekken? Vertrek dan maar”

bron: Newsmonkey
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Magnette brengt vandaag opnieuw verslag uit bij koning Filip. Die zal de formateur zijn opdracht allicht met twee weken verlengen.

Paul Magnette (PS) sprak intussen met de tien partijen, dus ook met N-VA. Magnette had een afspraak met voorzitter Bart De Wever. Newsmonkey schrijft dat tijdens dat gesprek de verschillen tussen de twee partijen heel duidelijk werd.

Op een gegeven moment liepen de spanningen ook hoog op. “Wil je vertrekken? Vertrek dan maar”, zei Magnette tegen De Wever. Die besloot uiteindelijk om toch te blijven en verder de nota’s van de informateur te overlopen.

Het is geen toeval dat De Wever bleef zitten. ‘Hij helemaal geen zin om het de PS, maar vooral Open Vld en CD&V makkelijk te maken, door zelf in deze fase de onderhandelingen te verlaten. Dan is meteen duidelijk “dat er met de N-VA toch niets kan”, en dan ligt de weg naar een regenboogcoalitie open. Maar tegelijk gaf de N-VA ook wel een signaal aan de PS: ze willen er wel degelijk graag bij, ze denken nog steeds na over regeren.’