“Als dit blijft duren, komen er hier revoluties zoals in Hongkong”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De man die met een heteluchtballon en een vliegtuig op zonne-energie rond de wereld vloog, waarschuwt de wereld. Revoluties zoals in Chili of Hongkong zijn mogelijk dichterbij dan gedacht.

De belangrijkste verantwoordelijkheid van overheden is het nastreven van het welzijn van hun bevolking. Maar dat doen ze niet”, zegt pionier Bertrand Piccard in Het Laatste Nieuws. “Ze moeten snel van richting veranderen, want doen ze dat niet, dan komen er hier revoluties zoals in Chili en Hongkong.”

Dat kan heel snel gebeuren, want mensen zijn het kotsbeu dat overheden niet naar hun vragen luisteren. Het feit dat de mensheid de kwaliteit van het leven vernietigt door kortetermijnvisie, luiheid en domheid, maakt me angstig”, besluit Piccard.

Met zijn Solar Impulse Foundation is Piccard op zoek naar 1.000 manieren om het klimaat te redden. De man was vorige week in Brussel te gast op een belangrijke klimaatconferentie, waar hij sprak voor een internationaal gezelschap van wetenschappers, CEO's en beleidsvoerders.