Prins Laurent verklapt het al: “Dit beroep gaat mijn zoon Nicolas later uitoefenen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Het Nieuwsblad
Prins Laurent heeft geen tijd voor familiebezoeken. Hij zal er niet zijn tijdens het jaarlijkse kerstconcert op het paleis, wegens andere verplichtingen.

De agenda van de prins staat dus blijkbaar goed gevuld. Al vond hij zaterdagmiddag nog een gaatje om een bezoek te brengen aan de Legotheek in de Kortrijkse deelfabriek.

Prins Laurent was aanwezig bij de opening. Laurent kwam niet alleen, hij had ook zijn zoon meegebracht. De Legotheek werd opgericht om kinderen van kansarme gezinnen ook met de legoblokjes te kunnen laten spelen.

“Het is zeldzaam om mensen te vinden die hun leven geven voor anderen in een wereld waar mensen zoveel aan zichzelf denken”, citeert Het Nieuwsblad de prins. “Het is uniek hoe zij kinderen geluk schenkt door middel van Lego. Geen mooie woorden, maar de waarheid, daarom dat ik hier dan ook als vriend ben.”

Prins Laurent vertelde dat ook zijn zoon Nicolas regelmatig met Lego speelt. "Hij bouwde dan ook al de moeilijkste Legosets en dat in de helft van de voorziene tijd”, vertelt hij als een trotse vader. “De Lego-cultuur is nu eenmaal ideaal om je creativiteit te ontplooien. Nicolas wil later dan ook architect worden.”