Jonge vrouw trekt haar beha uit in het bijzijn van haar stiefkinderen: Rechter wil haar deze strenge straf geven

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Een 27-jarige Amerikaanse vrouw zit in de problemen. De problemen kwamen er toen ze haar beha uittrok in het bijzijn van haar stiefkinderen.

Het voorval vond begin 2018 plaats toen de vrouw met haar man gipsplaten aan het monteren was. Het werd nogal stoffig waarop ze besloten om hun trui uit te trekken. De vrouw trok uiteindelijk ook haar beha uit, alvorens ze daarna met haar man ging douchen. Toevallig zagen ook haar stiefkinderen van 9, 10 en 13 jaar. Ze zouden geschokt gereageerd hebben.

Buchanan zou, aldus de rechter, onvoldoende rekening hebben gehouden met de kinderen in de woning en zich te wulps hebben gedragen. De vrouw riskteert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf.

De vrouw kan het niet geloven dat haar kortstondige blootheid haar een veroordeling gaat opleveren. “Mijn man stond daar ook in zijn bloot bovenlijf en die krijgt geen straf. In Utah moeten mannen en vrouwen op dit vlak gelijk worden behandeld. De zedenwetten zijn discriminerend en moeten zo snel mogelijk worden aangepast.”

De verwachting is wel dat de vrouw uiteindelijk niet gestraft zal worden. Haar advocaat zegt dat in de wet in Utah staat dat mannen en vrouwen gelijk behandeld moeten worden. “De ‘wulpsheidwet’ waarvan de vrouw het slachtoffer dreigt te worden, is in strijd met die richtlijn."