‘Top Gear’-presentator Jeremy Clarkson spuwt opnieuw zijn gal over Greta Thunberg: “Ze is gestoord en gevaarlijk”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De voormalige ‘Top Gear’-presentator Jeremy Clarkson heeft opnieuw uitgehaald naar klimaatactiviste Greta Thunberg. “Ga terug naar school en hou je mond”, zei hij tijdens een interview op televisie.

Jeremy Clarkson heeft al vele malen kritiek geuit op de klimaatproblematiek en de opwarming van de aarde, maar zou naar eigen zeggen wel geconfronteerd zijn met het fenomeen tijdens een trip naar Cambodja. Toen er hem gevraagd werd naar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg liet hij duidelijk uitschijnen geen fan van haar te zijn.

“Ze is gek en gevaarlijk en bezorgd kinderen slapeloze nachten met haar gestoordheid. Ik denk dat ze weer naar school moet en haar mond moet houden”, dat zei Clarkson tijdens een interview op de Australische televisie waar hij het laatste seizoen van zijn programma Grand Tour kwam promoten.

Enkele dagen geleden haalde hij ook al uit naar de Zweedse in een interview met de krant The Independent toen hij haar een “stomme idioot” noemde. Daarnaast bestempelde hij de 16-jarige ook als een hypocriet in zijn column in The Sun.