Kristof Calvo hoopt dat koning Filip hem als informateur aanstelt: “Dat werkt niet en je gooit al het werk weg”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag is koning Filip weer aan zet. Hij zal de partijvoorzitters raadplegen en vervolgens een beslissing nemen hoe het nu verder moet.

“Het werk is duidelijk niet af. Als de koning de partijvoorzitters moet raadplegen, is dat zelden een goed teken. De situatie is niet evident. Al denk ik wel dat er goed werk geleverd is door Paul Magnette. Hoe hij werkte is de enige manier om vooruit te geraken”, merkt Groen-kopstuk Kristof Calvo op bij Radio 1.

“Het is positief dat meerdere partijen hebben laten weten dat het werk niet af is. De inhoud staat centraal en dat is de enige manier om ergens te geraken. We hebben vandaag ook niet de luxe om bepaalde pistes uit te sluiten. “

"De Wever haalde zo uit naar Rutten omdat ze een vrouw is"

“Ik zie dat N-VA oordeelt over andere partijen. Die verklaringen van Bart De Wever dragen niet bij tot een oplossing. Ik vind het niet netjes hoe hij Gwendolyn Rutten (Open VLD) zo maar aanvalt. Hij doet dat omdat ze een vrouw is. Politici moeten respect tonen voor elkaar. Die maatregel kost nul euro. Dat moet het eerste punt zijn van die nieuwe regering.”

“Een stabiele regering is zeer belangrijk. Er is een tekort van 12 miljard. Iedereen zal moed moeten tonen. Dat geldt ook voor Groen. De piste paars-geel met N-VA en PS is al zes maanden onderzocht geweest. Geert Bourgeois (N-VA) heeft zelf toegeven dat dit geen kans meer heeft. We mogen niet weggooien waar we de voorbije weken werk van gemaakt is. Er mag geen stap achteruit meer gezet worden.”