Wetstraatjournalist heeft nieuws dat Bart De Wever niet graag hoort: “Deze Vlaamse partij gaat nu volop voor paars-groen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Is Bart De Wever straks de nieuwe informateur? Het zal voor koning Filip geen makkelijke beslissing worden.

Gisteren bood Paul Magnette zijn ontslag aan. Hij gaf daarna meer uitleg in een filmpje op de sociale media. “Als je Magnette hoort praten is dat de toekomstige eerste minister. Hij spreekt als een staatsman. Hij heeft gezien hoe De Wever hard uithaalt, hij spreekt daardoor nu opzettelijk als een staatsman”, merkt journalist Ivan De Vadder op bij ‘De Afspraak’.

“In Franstalig België vraagt men zich af of iemand als De Wever wel een koninklijke opdracht kan krijgen? De voorzitter van N-VA zei dat de Vlamingen de belastingen van de Walen moeten betalen. Zoiets komt bij de Franstaligen hard aan.”

"De uithaal van De Wever naar Open VLD was niet slim"

“Zijn uithaal naar Open VLD was ook niet slim. Hij heeft hen in de armen van paars-groen geduwd. Dat zeggen heel veel mensen. Ze vinden dat ze met hem niet meer kunnen samenwerken. Ik weet ook niet wat hij heeft willen bereiken.”

Als De Wever aan zet komt, zal hij voor paars-geel gaan. “Paars-geel wordt met een aantal Franstalige partijen zeer moeilijk, ik denk aan MR en PS. En langs Vlaamse kant is er SP.A die zich niet goed voelen bij dat rechtse beleid van De Wever”, voorziet De Vadder nog een aantal problemen.