Agressieve man die baby doodde loopt vrij rond: "Instellingen weigeren hem"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een man die een baby mishandelde tot het kind stierf, vindt geen plaats in een psychiatrische instelling. "Niemand wil hem", aldus zijn advocaat.

De 42-jarige Kjell C. schudde tijdens het babysitten een tweeling van 5 maanden oud door elkaar. Een van de kindjes kwam daarbij om het leven. De dader kreeg daarvoor 5 jaar cel, volledig voorwaardelijk. Een van de voorwaarden was dat de man zich zou laat opnemen in een instelling, maar die weigeren hem allemaal. 

"Voor de ene instelling heeft hij te beperkte capaciteiten om behandeld te kunnen worden, voor de andere is zijn toestand te ernstig", zegt advocaat Michiel Verheyen in Het Laatste Nieuws. "Ik zit vol stress. Ik wil me laten opnemen voor mij agressieprobleem, maar dat lukt gewoon niet", aldus Kjell C.

Omdat C. zijn uiterste best doet om opgenomen te worden, schendt hij zijn voorwaarden niet en hoeft hij niet naar de gevangenis. Intussen staat de man echter opnieuw terecht, dit keer voor geweld tegen zijn vrouw. Het vonnis in die zaak valt op 14 januari. De openbare aanklager eist twee jaar effectief.