Thibau Nys stelt zeer ambitieus doel: “Dit wil ik over twee jaar gaan doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Thibau Nys heeft de genen van zijn papa Sven. Net als zijn vader, walst Thibaut ook in het veldrijden bij de junioren de concurrentie plat.

Thibau Nys is voortdurend bezig met het veldrijden terwijl hij nog maar zeventien jaar is. “Ik leef niet in een cocon. Ik vind net dat ik door de cross veel meer dingen zie en meemaak dan anderen. Ik leid het leven dat ik wil leiden”, vertelt Thibau in Het Belang van Limburg. 

“Ik ga soms uit, maar niet tijdens het seizoen. Ik zou er niet van genieten. De hele tijd zou ik mezelf afvragen: Wat ben ik hier aan het doen? Zo ga je er niet komen, Thibau. Voor mij zou het een opoffering zijn om wel te gaan.”

Thibau weet ook al waar hij over twee jaar wil staan. “Over dit en twee jaar wil ik tussen de profs rijden. Niet om te winnen, maar wel om een hoog niveau te halen. Top tien of zo. Maar dat staat helemaal los van concurreren met Mathieu van der Poel of Toon Aerts. Als je van der Poel ziet rond rijden… Ik kan me niet inbeelden dat ik daar naast rijd. (lacht). Ik ga me absoluut niet spiegelen aan hem."