Moslims zijn doodsbang hierdoor: "Ik vrees voor mezelf en mijn kinderen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een aantal Britse moslims maakt zich klaar om het Verenigd Koninkrijk te verlaten nu duidelijk is dat Boris Johnson het land de komende vijf jaar zal leiden. Ze vrezen een toename van racisme.

Boris Johnson behaalde een verpletterende verkiezingsoverwinning. Hij draagt echter de stempel van islamofoob en racist, door gesluierde moslima's te vergelijken met brievenbussen en bankovervallers. Volgens Johnson werden die woorden uit verband gerukt.

Manzoor Ali, die aan het hoofd staat van een liefdadigheidsorganisatie die voedselpakketten uitdeelt in Manchester, zegt: "Ik doe dit al tien jaar en we hebben vele mensen geholpen, ook voormalige soldaten. Maar ik ben bang voor mijn persoonlijke veiligheid en maak me zorgen over de toekomst van mijn kinderen."

Twitter

De man voegde er tegenover Metro aan toe dat het Verenigd Koninkrijk zijn thuis is, maar dat zijn familie achter het idee staat om veiliger oorden op te zoeken. Ze zouden Nieuw-Zeeland als nieuwe thuis wel zien zitten. Ook anderen maken zich zorgen, op Twitter bijvoorbeeld: