Vlaming op reis belandt in zeer hachelijke situatie: Dit is er gebeurd

door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Een Vlaming die door Laos reist, is in een bijzonder hachelijke situatie terechtgekomen. Hij strandde alleen en gewond op een steile berg.

Pascal Krols uit Hasselt is bezig aan een reis door Laos. In een dorpje besloot hij een steile beklimming te maken, om een mooi uitzicht te hebben.

"Ik was na anderhalf uur zeer steil klimmen aangekomen. Op de rotsen stonden rode markeringspunten geschilderd, die bovenaan de rotsen flink waren uitgesleten en nauwelijks of niet meer zichtbaar waren. Ik ging terug naar beneden en miste op deze manier het pad. Ik ging zeer steil naar onder, gleed weg, scheurde mijn broek en kwetste mijn hand", doet Krols zijn verhaal op Facebook.

"Ik was al aardig afgedaald in de hoop dat ik op een andere manier terug beneden zou geraken, maar stuitte op een bijna loodrechte afgrond. Vervolgens heb ik me aan bamboe vastgeklampt en ben ik iets hoger terug opgeklommen om me in veiligheid te brengen. Daar besefte ik dat het hopeloos was om terug omhoog te geraken tot bij het pad."

Donker

Intussen werd het bijna donker, en 's avonds wordt het er koud. "Ik had geluk dat ik een powerbank bij had, want mijn telefoon had slechts 17% batterijduur over."

Via een noodkreet in Facebook-groepen, werd uiteindelijk de politie gecontacteerd. Samen met mensen uit het dorp werd een reddingsactie op touw gezet. "Ik bleef geregeld hard roepen om hulp en schijnen met de zaklamp. Uiteindelijk werd ik gevonden en moest ik het hele stuk dat eigenlijk geen pad was, terug omhoog, onder begeleiding van de helpers. Ik was zo uitgeput dat ik bijna geen krachten meer had."

Internetsignaal

De man beseft dat hij geluk heeft gehad dat hij een internetsignaal kon opvangen, wat in de bergen niet altijd evident is. Hij bedankte zijn redders uitdrukkelijk op Facebook en beloonde hen met geld.