Tom Van Grieken niet verrast: “Ik heb het nog gezegd tegen Bart De Wever maar hij wilde niet luisteren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Als er voor iemand 2019 een geslaagd jaar was, dan is het wel voor Tom Van Grieken. De voorzitter van Vlaams Belang behaalde met zijn partij een klinkende overwinning tijdens de verkiezingen van 26 mei.

In aanloop naar de vorming van een Vlaamse regering, sprak Tom Van Grieken ook met N-VA-voorzitter Bart De Wever. "Het was niet voor de show. Niet de verplichte koffie en terug buiten. Het was oprecht”, blikt Van Grieken terug in Het Laatste Nieuws. 

“Het was concreet. We hebben maar één vergissing gemaakt - niet wij, maar Bart De Wever. We hadden elkaar niet mogen loslaten. De Wever heeft ons laten vallen voor CD&V en Open Vld en sindsdien maken ze alleen maar ruzie met elkaar. Het zijn de verliezers die samenhokken en dan elkaar vliegen proberen af te vangen. Ik heb Bart De Wever voorspeld dat het zou gebeuren en zoals zo vaak komt mijn voorspelling uit."

"Ik heb het voorspeld aan Bart De Wever en het is ook uitgekomen"

"Ik heb tegen Bart De Wever gezegd: 'Wij moeten het been stijf houden.' Maar als de Gwendolyn Ruttens van deze wereld denken dat het zónder de rechtse Vlaamse stem kan, dat ze maar met de communisten gaat onderhandelen. Als ze denkt dat ze daar méér van haar programma kan realiseren…” 

“Ik zeg u: met Open Vld en CD&V gaat het nóóit meer lukken. Hun rechtse kiezers - en die hebben ze nog - krijgen roeptoeter Calvo als cadeau. Dat is toch niet serieus? Dan moet je niet verbaasd zijn dat je onder de 10% zakt, hé. Mensen zijn het écht beu dat er A- en B-kiezers zijn, naar wie geluisterd en naar wie niet geluisterd wordt. Maar goed, misschien worden we in 2024 wel de grootste en komen wij aan zet."