N-VA'er Sander Loones is het beu: "Belastingen zijn torenhoog, dus moet er dit gebeuren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
N-VA-Kamerlid Sander Loones vindt dat ons land dringend werk moet maken van een nieuwe structuur. "Dat is de voor de hand liggende oplossing."

Loones doelt natuurlijk op confederalisme, het stokpaardje van de N-VA. In een column die hij voor De Tijd schreef, laat hij weten dat de tijd er rijp voor is.

"De realiteit is dat België onverdedigbaar wordt. Het systeem stokt, de kerncijfers zijn structureel negatief. Torenhoge belastingen, torenhoge uitgaven, torenhoge schulden. U blijft betalen maar krijgt daar een ondermaatse dienstverlening voor terug. En dan heeft u nog geluk: u woont niet in Wallonië, waar de werkloosheid piekt, de armoede blijft ontsporen en de tekorten zich opstapelen", schrijft hij op de website van De Tijd.

"Wie België verdedigt, wordt niet graag herinnerd aan deze objectieve feiten. Dit land ligt op het brandpunt van een economische, sociale én maatschappelijke kloof. Kan België beter worden bestuurd? Ja. Maar het zal nooit echt goed kunnen worden bestuurd. Gedoemd tot middelmatigheid, institutioneel verlamd", vindt Loones.

Maatwerk vereist

"Hoe lang nog zal Vlaanderen zich door dit België laten afremmen? En hoe lang nog zal Wallonië de kans ontzegd worden om met eigen aangepaste beleidskeuzes te antwoorden op de eigen sociaal-economische noden? De verschillende situaties in Vlaanderen en Wallonië smeken om maatwerk", besluit Loones.

Lees hier de volledige column