Groenen geven "verrottende" N-VA veeg uit de pan, maar CD&V'er geeft tegengas: "En wat jullie doen, is dát verantwoordelijk?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Volgens de Franstalige groenen van Ecolo moet er niet op N-VA gewacht worden voor het vormen van een nieuwe federale regering. Die partij zou toch niet willen meeregeren.

Volgens de co-voorzitter van Ecolo, Jean-Marc Nollet, willen de Vlaamse nationalisten een verrottingsstrategie toepassen, om te bewijzen dat het land niet bestuurd kan worden.

"Wie denkt dat de N-VA in een federale regering wil stappen, vergist zich ernstig. Hun enige belang is om de situatie te laten rotten. Laten we geen tijd vrijmaken voor degenen die het land willen vernietigen", zei Nollet op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

Nollet stelt ook dat Ecolo niet met N-VA wil samenwerken. "De richting die we het land willen opsturen, is fundamenteel anders dan die van de N-VA."

Verherstraeten geeft tegengas

CD&V'er Servais Verherstraeten vindt dat Ecolo te ver gaat, en reageerde op Twitter: "Niet willen praten met een democratische partij over onder meer het optrekken van de laagste pensioenen, is dat verantwoordelijk?"