SP.A-voorzitter Connor Rousseau is het kotsbeu: “Stop met die kleuterklas en doe waar je voor betaald wordt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Connor Rousseau is nog nieuw in de politiek. De voorzitter van SP.A is het allemaal kotsbeu.

“Ik heb de informateurs niet meer gehoord na hun laatste bezoek aan de koning. We zijn acht maanden na de verkiezingen en het is moeilijk om iets nieuws te schrijven voor de pers. Er ligt momenteel dan ook niets op tafel”, verduidelijkt Connor Rousseau bij Villa Politica.

“Wij willen naar een centrumlinks beleid met socialisten, groenen en liberalen. Dat minimumpensioen van 1.500 euro is voor ons heel belangrijk.”

“Maar laat ons niet vertrekken vanuit samenstellingen, maar vanuit inhoud. SP.A is momenteel niet aan zet. Het is aan de informateurs om een oplossing te bieden. Het is een net een kleutertuin waarin iedereen bezig dat de ene niet mag meespelen. Het hele land vraagt om een oplossing. Bart De Wever heeft gezegd dat hij het voorstel van SP.A om 1.500 euro minimumpensioen voor iedereen, erg genegen is. Hoe ernstig hij is weet ik niet. Ik ken hem ook nog niet zo goed want ik ben nieuw. Je zal dat aan hem moeten vragen.”

"Ik weet niet hoe serieus Bart De Wever is, dat ga je aan hem moeten vragen"

Intussen wil PS niet met N-VA praten. “Maar dat klopt niet. Ze willen niet met N-VA besturen, dat is wel een groot verschil. Men moet stoppen met die spelletjes. Dat de partijen zich samenzetten en zoeken naar oplossingen. Ze moeten stoppen met die kleuterklas en doen waarvoor ze betaald worden.”

“De laatste nota van de informateurs was voor ons onvoldoende. Pensioenen is een belangrijk thema, ook voor Bart De Wever. Laat ons dus met elkaar gaan praten en stoppen met alles van elkaar af te breken. Het is tijd voor een oplossing!”