Online dating loopt heel slecht af: "Die mannen werden in de val gelokt"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
De politie heeft acht jonge Genkenaren tussen 15 en 19 jaar oud gearresteerd. Zij lokten mannen in de val via de dating-app Badoo, om hen vervolgens te beroven.

De diefstallen met geweld vonden plaats in Genk. Vier mannen werden overvallen tijdens een afspraakje dat ze regelden via de dating-app Badoo. Twee bijkomende feiten werden verijdeld door de politie, die evenwel vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn gemaakt. 

"De verdachten gingen telkens op dezelfde wijze te werk. Aangekomen op de plaats van afspraak, werden de mannelijke slachtoffers plots geconfronteerd met twee tot mogelijk zeven onbekenden die fysiek geweld gebruikten. In één geval werd ook gedreigd met een vuurwapen", zegt de politie.

Gsm's en geld

De daders gingen vervolgens aan de haal gsm’s, portefeuilles en geld. Later werd dan geprobeerd om geld af te halen met de gestolen bankkaarten. In een geval gingen de overvallers er zelfs met de auto van het slachtoffer vandoor. Die werd later uitgebrand teruggevonden.

Drie minderjarige daders zijn in een gesloten instelling geplaatst, een vierde werd overgebracht naar de jeugdgevangenis en de vijfde kreeg huisarrest opgelegd. De meerderjarigen werden alle drie aangehouden door de onderzoeksrechter.