Ouders razend om wansmakelijk huiswerk: "Schandalig, hoe is het mogelijk?"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
De ouders van leerlingen van een middelbare school hebben vreemd opgekeken toen ze het huiswerk van hun kinderen onder ogen kregen.

De middelbare scholieren van de Klein Collins High School in het Amerikaanse Houston kregen een vreemde oefening mee als huiswerk: wie heeft Suzy verkracht?

“Suzy werd aangerand in een steegje en werd het slachtoffer van verkrachting. De politie heeft een spermastaal kunnen vinden op de plaats van de misdaad. Drie personen zitten in voorhechtenis. Wie van hen heeft Suzy verkracht?", luidde de vraag die zo'n 90 leerlingen moesten oplossen.

"Ik kan niet geloven dat een leerkracht dit als oefening geeft. Meisjes van die leeftijd weten dat verkrachting seks zonder toestemming inhoudt, maar het is gewoon schokkend voor hen", zegt een van de ouders. "Niet te geloven dat zoiets in het huiswerk van kinderen belandt", luidt het elders.

Prijs van een slaaf

De school in kwestie heeft haar excuses aangeboden en heeft beloofd om maatregelen te treffen. Vorige maand kwam een school in Missouri nog in opspraak door een werkblad dat scholieren vroeg: "bepaal de prijs van een slaaf".