Informateur Joachim Coens laat in zijn kaarten kijken: “Hen liever niet in de oppositie"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Morgen moeten informateur Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hun eindverslag brengen bij koning Filip. Het is daarna weer aan de vorst om te bepalen wat de volgende stappen zijn.

Morgen moeten informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hun eindverslag brengen bij koning Filip. Het is daarna weer aan de vorst om te bepalen wat de volgende stappen zijn.

Een mogelijkheid is dat hij Bart De Wever (N-VA) op de been brengt voor een nieuwe informatieronde. Het is iets waar informateur Joachim Coens niet weigerachtig tegenover zou staan. Op de nieuwjaarsreceptie van CD&V liet hij in zijn kaarten kijken.

Coens zei dat N-VA mee in die federale regering moet stappen. “We zien hen liever in de oppositie belanden”, citeert Gazet van Antwerpen de voorzitter van CD&V. En hij lanceerde ook nog een opmerkelijk idee. “Waarom niet eens werk maken van kleinere kieskringen? Dat is politiek dichter bij de mensen.”

Kleinere kieskringen zijn er vandaag al in Wallonië. Voor CD&V zou dat betekenen dat ze hun burgemeesters nog beter kunnen uitspelen.