We krijgen een hele week barslecht weer: 'Hagel, smeltende sneeuw en nog veel meer'

door: PMN
Het wordt op weergebied een woelige week. Om het cru te zeggen, het wordt een week om zo snel mogelijk te vergeten.

Vandaag is de kans op buien in eerste instantie eerder beperkt. In de namiddag kunnen er dan in het noordwestelijk deel van het land buien vallen.  We halen maxima van 5 tot 9 graden bij een matige zuidzuidwestenwind. Maandagnacht kunnen de buien in de Ardennen ook een winters karakter krijgen. We verwachten rukwinden rond 50 km/u, maar in Hoog-België kunnen ze oplopen tot 60 km/u of meer.

De buien blijven ook op dinsdag van de partij. Soms vallen er buien, mogelijk met een donderslag en korrelhagel. In de Ardennen kunnen de buien nog winters zijn. De maxima liggen tussen 1 en 7 graden. Ook de wind blijft vrij krachtig waaien. Windstoten tot 65 km/u of tijdens buien nog wat meer zijn mogelijk. Dinsdagnacht verwachten we in Hoog-België enkele buien van smeltende sneeuw of sneeuw. 

Woensdag wordt de beste dag van de week. In Hoog-België kunnen er nog enkele buien vallen, maar in de rest van het land blijft het droog. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden. Ook voor donderdag en vrijdag vallen er buien. Er kan die dagen ook een vrij stevige wind staan. Het weer voor het weekend is nog onzeker. Zaterdag zou winderig worden met buien. Zondag zou het dan tijdelijk droger kunnen worden.

Tags kmi