N-VA geeft premier Wilmès ervan langs over de IS-kinderen: "Wat zit u hier eigenlijk nog te doen?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Peter De Roover (N-VA) heeft in de Kamer snoeihard uitgehaald naar eerste minister Sophie Wilmès. Zij moet ingrijpen inzake de IS-kinderen die ons land 50.000 euro per dag kosten.

De 10 Belgische IS-kinderen die momenteel in een vluchtelingenkamp in Syrië zitten, moeten teruggehaald worden. De termijn daarvoor is verstreken, waardoor de Belgische staat 5.000 euro per kind per dag aan dwangsommen moet betalen. Peter De Roover van N-VA roept premier Wilmès (MR) op om actie te ondernemen.

"Mevrouw de premier, uw regering is een regering in lopende zaken. Dat betekent dat uw agenda niet overvol is. Wij vragen u om op de winkel te letten. Wij vragen u om de lopende zaken te beredderen", zei De Roover.

Passief

"Dit is bij uitstek een lopende zaak", ging hij verder. "Een lopende zaak die dreigt ertoe te leiden dat 5.000 euro per kind per dag zou moeten worden betaald, door de passiviteit van uw regering."

"Ik stel mij de vraag: als u niet in staat bent om zelfs de lopende zaken op een ernstige manier te beredderen, wat u hier eigenlijk nog zit te doen", beet De Roover haar toe.