Felle kritiek op Vooruit-voorzitter: "Als ze dat in de supermarkt zegt krijgt ze een selder naar haar kop"

door: STS
Melissa Depraetere
Afbeelding bron: Photonews

Koopkracht wordt één van de belangrijkste thema's in de aanloop naar de nieuwe verkiezingen. Uit een enquête blijkt dat dit het tweede belangrijkste thema is waar de kiezers wakker van liggen, na migratie.

Dat bleek eerder dit jaar al uit 'De Stemming', een onderzoek in opdracht van VRTNWS en De Standaard bij iets meer dan 2.000 inwoners van het Vlaams Gewest. De Vivaldi-regering stelt nochtans dat de koopkracht in België gedurende de crisissen die we de voorbije jaren kenden goed beschermd werd.

Aan Bart De Wever werd in een interview met Humo gevraagd of deze regering de koopkracht niet het best beschermd heeft van heel Europa. De N-VA-voorzitter antwoordde boos daarop: "Dat is het rituele zinnetje van Melissa Depraetere, de voorzitter van Vooruit."

"Ik nodig haar uit om dat eens aan de uitgang van een supermarkt te gaan vertellen: dan krijgt ze een selder naar haar kop. Hoeveel houden mensen met een laag loon over van een indexverhoging? 20 euro netto per maand?"

De Wever stelt daarom een andere oplossing voor om de koopkracht van de mensen te beschermen. "Geef hen netto geld bij. Bruto indexverhogingen zijn vooral goed voor de fiscus."