Egbert Lachaert stelt N-VA de vraag: "Waarom willen jullie de Open Vld zo graag kapot?"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert begrijpt niet waarom de N-VA niet wil samenwerken met zijn partij. Hij ging op tv in debat met Sander Loones van N-VA.

"Wij willen voor een groot deel hetzelfde, eigenlijk hebben wij grotendeels hetzelfde programma en zouden we moeten samenwerken. Maar wat ik dan niet begrijp en wel eens wil weten van mijnheer Loones: waarom wil u dan per se Open Vld kapot?", sprak Lachaert in 'Terzake'.

"Waarom wil u niet praten met de MR? Waarom wil u de liberale familie niet zien, maar zit u intussen wel eieren te leggen bij de PS, die u donderdag in het parlement nog uitmaakten voor fascisten? Wij reiken u de hand om economisch de hervormingen te doen die we samen moeten doen."

"Wij gaan inhoudelijk inderdaad een eind dezelfde weg op. Ik heb de indruk dat het verkiezingsprogramma van Open Vld op het kopieerapparaat van de N-VA lag", antwoordde Sander Loones.

"Maar het verschil is: we willen dat programma ook effectief uitvoeren. We stellen vast dat de regering van Alexander De Croo blijkbaar meer bezig is met de twintig ministers en staatssecretarissen en de 830 kabinetsmedewerkers die ze telt, dan effectief te zorgen dat de arbeidsmarkt wordt hervormd, de staatshervorming er komt en de pensioenen worden hervormd."